BENJAMIN QUIGLEY

ALAP
As Low As Possible
Counter-party concert-performance

LÖRDAG 21 september under slutfesten.
Plats: Bagarmossens Folkets Hus - ett skrymsle

I ett försök att utmana mig själv och min omgivning kommer jag att hålla igång en drone på min kontrabas under hela kvällen, till dess att det inte längre går. Gradvis – och då menar jag fucking gradvis – kommer jag att sänka tonhöjden under kvällen till dess att det inte går att komma lägre. Snarare än att betrakta det som musik väljer jag att undersöka vad ljud får oss att göra.

Detta sker: Min hjärna styr min arm. Min arm styr min hand. Min hand styr stråken. Friktionen från stråkens tagel sätter strängen i rörelse. Strängens vibrationer omvandlas till ljudvågor som förstärks i kontrabasens stora kropp och sprider sig i rummet. När ljudvågorna når dina trumhinnor är det upp till dig.

Om du känner dig trött och vill sova – sov. Om du vill dra dig undan från festen ett tag och vara för dig själv – gör det. Om ni vill hitta ett mörkt hörn att hångla i. Om du vill ta lite, lite till och sen gå tillbaka ut till festen. Om du vill messa ditt ex och ba faan babe jag är ledsen för att blev såhär. Eller om du bara vill översköljas av lågfrekventa ljudvågor.

Kom och gå som du vill. Var respektfulla mot varandra. Vi ses i baren.

Benjamin Quigley ägnar sig åt att skapa och framföra musik, performance och teater. Han har studerat vid många olika utbildningar men känner inte att den informationen är särskilt relevant egentligen.
Som musiker har Benjamin bland annat ägnat sig åt att frenetiskt turnera runt i världen med punkbandet DELTAHEAD som ifrågasatte vad en konsert är och kan vara. Som performer har han arbetat med Marina Abramovic, Lundahl & Seitl, performancegruppen Poste Restante och många andra. Allra senast har han regisserat verken ”IT’S A TRAGEDY” och ”HEAVEN & HELL” tillsammans med Linn Hilda Lamberg/Poste Restante. Han har också skrivit och framfört musik till ett flertal teaterföreställningar. Benjamin driver scenkonstkollektivet GLQ (GomesLechQuigley) tillsammans med Mariana Suikkanen Gomes och Mattias Lech.

Foto: Johan Westin