TIPSPROMENADEN - LISEN ROSELL

ONSDAG 18 september, kl 18.00-20.00 och LÖRDAG 21 september, kl 15.00-17.00
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.

“Tipspromenaden” är en föreställning och en här-och-nu-upplevelse där du i grupp guidas på en vandring i Bagarmossen. Den här Tipspromenaden erbjuder ingen snitslad bana eller förutbestämda svar utan öppnar istället upp för det oväntade. Promenadens rutt tar form genom tips som ges längs vägen. Du kan hänge dig åt att bara vara i stunden och på platser som du inte själv visste att du skulle till. Lisen Rosell är scenkonstnär och i det här verket din guide. I “Tipspromenden” kan hon kombinera sådant som hon både älskar och skräms av: det vardagliga samtalet, det okända, improvisation och att släppa kontrollbehovet.

Verket bygger på en platsspecifik research där mötet med en plats och dess människor är hjärtat. Tipspromenaden arbetades fram första gången inom ramen för Bomassan (Konsthall C och Hökarängens stadsdelsråd) i Hökarängen 2018.

Lisen Rosell arbetar med teater och koreografi i egna projekt och i kollektiva processer tillsammans med andra konstnärer. Senast med verken Harlequin, Cuteness Overload och Grottbjörnens folk. Rosell intresserar sig för sådant som betraktas som fulkultur och spänningen mellan det accepterade och det opassande. Hon vurmar för nyanser i samtal och tilltal och spontanpratandets form och innehåll.
Lisen har en bakgrund som kulturvetare och producent och hon är sedan 2004 medlem i ÖFA-kollektivet. Hon har satt upp föreställningar på b la Turteatern, Uppsala Stadsteater, ZebraDans, Unga Klara och MDT.

Foto: Tomas Sinkevičius